Menü Bezárás

Klasszikusok zsúfoltság nélkül

Budapest az itt és az ország más helyein élők számára is programoktól nyüzsgő, kulturálisan pezsgő város, tele rejtett, festői szépségű oázisokkal, felfedezésre váró romantikus zugokkal, lenyűgöző építészettel, és kihagyhatatlan gasztronómiával.

Íme egy példa, hogyan hozzuk ki a legtöbbet a napból:

A kényelmes hotelt elhagyva, a legjobb, ha az ember valami autentikus reggeli után néz. Mi sem kézenfekvőbb, mint a város valamelyik népszerű piacán, például a Fővám téren kutatni finomságok után.

Érdemes a reggelinket a Duna-parton elfogyasztani, gyönyörködni a látványban, és nem utolsósorban a környék építészetében. Hogy még kényelmesebb legyen, igénybe vehetjük a Hop on-Hop off városnéző buszt, ami éppen ezt az útvonalat érinti. 

A délelőtti séta után jól esik megmártózni, különösen a nyári melegben, amit egyszerűen megtehetünk, ha a buszról a Rudas gyógyfürdő megállójánál szállunk le. Itt nem csak felfrissülünk, de el is lazulhatunk, ha egy pihentető gyógymasszázst is igénybe veszünk.

Innen a város szíve felé haladva kihagyhatatlan a Bazilika lenyűgöző látványa, és ha itt talál ránk a naplemente, érdemes az egyik tetőbárok valamelyikéből, a magasból, egy pohár borral és válogatott finomságokkal élvezni a városképet, mielőtt nyugovóra térünk.

A legjobb hír, hogy mindezt az új, a belföldi turisták igényeihez szabottRestart Budapest Card szolgáltatásaival most extra kedvezményesen megtehetjük. A kártyához szuper, fix áras hotel ajánlatok is tartoznak; akár már 12 ezer Ft/ éjszakáért találhatunk szállást, de élvezhetjük azt az egyedülálló ajánlatot is, amely magában foglal egy két fős, 5 csillagos szállodai szobát, mindössze 30 ezer forint/éjszaka áron.

Ráadásul ingyen közlekedhetünk a Hop-on Hop-off járatokkal is a célpontok között, és jobbnál jobb helyeken ehetünk, rengeteget spórolva ezzel. A legjobb fürdőkbe és strandokra – a már említett Palatinusra például – a kártya szintén ingyen belépést biztosít egy alkalommal! Segítségével ráadásul nem csak remekül szórakozhatunk, de jót is teszünk a helyi vállalkozásokkal, amik hősiesen átvészelték a karantén időszakát.

RESTART BUDAPEST CARD

ISMERD MEG BUDAPEST ÚJ ARCÁT, VEDD MEG A KÁRTYÁT MOST!

Felfedezésre váró helyek és programok