Menü Bezárás

Kozmopolita nap a centrumban

Budapest rendkívüli természeti adottságokkal rendelkezik, ám a belváros kínálta lehetőségek sem elhanyagolandók. Ha idelátogatásunk egyik napján úgy döntünk, a centrumot kívánjuk felfedezni, ugyanakkora élményben lesz részünk, mintha távolabb kalandoztunk volna.

Lássuk, milyen egy kielégítő belvárosi nap, pontról pontra:

Kényelmes hotelünkből kilépve, még ha készen is állunk rá, hogy a nyakunkba vegyük a várost, érdemes nyugalmas reggelivel indítani a napot és relaxálva felkészíteni magunkat Pest bekebelezésére. A Károlyi kert tövében szétszórt kedves kávézók alkalmasak egy villás reggelihez, és hogy egy kávé mellett merengve gondoljuk végig a nap programjait.

Ébredezz a Károlyi kert nyugalmában!
Fotó: Soós Bertalan

A Magyar Nemzeti Múzeum megkerülhetetlen, ha az ember a környéken jár. Nem csak a kiállításokat muszáj szemügyre venni, de a múzeum kertjében is érdemes eltölteni egy kis időt, hogy a Károlyi kerthez hasonlóan ismét átérezzük az “oázis a forgatagban” -élményt. Ráadásul a Restart Budapest Card kedvezményeivel nem csak a strandbelépők, de a múzeumlátogatás is kedvezményes! Érdemes igénybe venni.

A körúton sétálva ne szalasszuk el az Astoria szállót, ami Budapest egyik legpatinásabb hotele, igazi látványosság! Szemben a Puskin művész mozi, aminek a kávézójában folytathatjuk a koffeinfogyasztást, esetleg kinézhetjük, melyik művészfilm érdekelhet minket a későbbi kínálatból.

Ámulj az Astoria Szálló legendás épületén!
Fotó: Soós Bertalan

A közeli Vigadó téren új felfedezések várnak. A Duna partján álló tér önmagában letaglózó, az ott található szobrokról nem is beszélve. Járjuk körbe a Kiskirálylányt, a Kutyás lányt, vagy a Vízcsorgató gyermekkutat-igazi remekművek!

Kultúrával és építészeti remekművek látványától gazdagodva, jól megérdemelten gondolhatunk a vásárolgatásra is. Miért ne néznénk be a Váci utcába, hiszen olyan közel van!  Üzletek tömkelege vár, egyetlen sétálóutcába préselve.

Járjon át a vásárlási láz a Váci utcában!
Fotó: Soós Bertalan

Ha még exkluzívabb shopping-élményre vágyunk, de szellősebb helyen, innen vezessen az Andrássyra az utunk. A luxusüzletek sugárútja puszta nézelődéshez is kiváló, gyönyörködhetünk a világmárkák kirakataiban, és ha nagyon fáradtnak érezzünk a lábainkat, megpihenhetünk valamelyik útbaeső, elegáns cukrászdában.

A felsorolt napi programjainkat a belföldi turisták igényeihez szabott Restart Budapest Carddal most extra kedvezményesen megtehetjük. A kártyához szuper, fix áras hotel ajánlatok is tartoznak, akár már 12 ezer Ft/ éjszakáért találhatunk szállást, de élvezhetjük azt az egyedülálló ajánlatot is, amely magába foglalja, hogy két fő egy 5 csillagos szállodai szobát mindössze 30 ezer forintért kapjon meg egy éjszakára.

Ráadásul ingyen közlekedhetünk a Hop-on Hop-off járatokkal is a célpontok között, és jobbnál jobb helyeken ehetünk, rengeteget spórolva ezzel. A legjobb fürdőkbe és strandokra, de múzeumokba és kiállításokra is kedvezményesen mehetünk! Segítségével ráadásul nem csak remekül szórakozhatunk, de jót is teszünk a helyi vállalkozásokkal, amik hősiesen átvészelték a karantén időszakát.