Menü Bezárás

HA PIHENNI JÖSSZ BUDAPESTRE

EGY KIS NYUGALOM, KULTÚRA ÉS SEMMI ROHANÁS

Kinek ajánljuk?

Az úti célod Budapest, ha szeretsz lazulni, andalogni, ráérősen múzeumot látogatni, jólesően étkezni és fürdőkben ázni órák hosszat! Tipp: ha elfáradtál, kezdd újra!

a ráérős budapesti program

Hajózás a Dunán

fürdőzés a Rudasban

kiállítás a Mai Manó házban

vacsora a Gellért Brasserie teraszán

1.NAP

Első program

Budapest a Dunáról mutatja egyik legszebb arcát. Sétálj végig a parton, majd szállj vízre! Egy sétahajós városnézés után egyértelművé válik, hogy miért nevezik Budapestet a Duna királynőjének.

Megnézem

Második program

Partra szállva sétálj át Budára a Rudas fürdőbe és vedd fel az évezredes budapesti fürdőkultúra lassú lüktetését török kori környezetben. Ha nem sietsz, a Rudas tetőmedencéjéből nézheted, ahogy a késő délutáni napsütés a pesti oldal házait aranyszínűre festi.

Megnézem
Margitsziget

Kiemelt program

Szállj ki a városnéző hajóból a Margitszigeten és sétálj egy nagyot a budapesti belváros zöld „tüdejében”. Egyedi térképet is kapsz hozzá!

ÉnBudapestem Tipp

Ha már a Gellért-hegy környékén jársz, megtalálod a hegy oldalában Buda királyfit és Pest királykisasszonyt?

Esti program

Rövid séta a Gellért Fürdőig, de az úszódressz már pihenhet! Foglalj asztalt a Gellért Söröző és Brasserie teraszán és csak élvezd az ízeket és a kecses Szabadság-híd látványát. Apropó, tudtad, hogy a híd tövében valaha hidroplán terminál működött?

Megnézem

2.NAP

Első program

A kávét a szállodai reggelihez már ne kérd ki; folytasd a reggelt a pesti belvárosban, a Café Astoriában! De mi köze ennek a helyszínhez Petőfi Sándornak? Hogy került oda János vitéz és az óriások? A kávé után járj utána!

Megnézem

Második program

Mit szólnál egy fotótörténeti nézelődéshez? Néhány metrómegállónyira az Astoriától a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Múzeumban és a Mai Manó Házban ismerkedhetsz kitűnő szerzők munkáival. Gondolnád, hogy az utóbbi kertjében valaha Arizona néven legendás mulató működött?

Megnézem
Szent István Bazilika

Kiemelt program

A Szent István Bazilika akusztikája fantasztikus. Egy orgonakoncertbe a kupola is beleremeg. Ne félj, nem fog beomlani! Ezt egyszer régen már megtette; de nyugalom, nem egy orgonakoncert miatt.

ÉnBudapestem Tipp

Alig egy háztömbnyire a forgalmas Astoriától bújik meg a legpárizsibb budapesti tér, a Károlyi-kert. Csendes, szemlélődésre való zöld oázis, mintha nem is egy metropolisz belvárosában lenne. Persze, a térrel határos Magyar utca nem mindig csendességéről volt híres…

Esti program

Könnyű vacsora után búcsúztassa a napot egy pohár pezsgővel Budapest Óriáskerekén az Erzsébet téren. Kevés ennél központibb kilátás nyílik Budapesten. De vajon megtalálja a téren egy ismert amerikai zenész emlékfáját?

Megnézem